Duurzaamheid

Duurzame stappen zetten, sociale winst en milieuwinst: het vraagt volharding en lef. Want: lang niet van elke stap die je vandaag zet, zie je morgen al het tastbare resultaat. Bij Accolade voelen we ons verantwoordelijk voor die wereld van morgen. Wij maken het verschil met een fijne woon- en leefomgeving, ook voor de kinderen van onze kinderen. Daarom verankeren we duurzaamheid in onze organisatie.

Ons beleid en onze acties zijn in lijn met de vier uitgangspunten van The Natural Step:

 1. We gaan verantwoord om met de aarde.
 2. We laten de natuur ongemoeid.
 3. We gebruiken alleen milieu-neutrale stoffen.
 4. We respecteren de basisbehoeften van mensen.

Hierbij omarmen we ideeën en plannen van medewerkers, huurders en belanghouders. Daarnaast ondersteunen we medewerkers zó dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en duurzaam inzetbaar zijn. Dat creëert op alle fronten positieve energie.

We hebben al heel wat groene stappen gezet. Van klein tot groot:

 • Drie van onze onderhoudsbussen rijden sinds juni op Blauwe diesel.
 • We gebruiken 100 procent groene stroom.
 • We geven huurders een nieuw duurzaam huurdersgeschenk bij het tekenen van een huurcontract. Dit is een houten serveerplank.
 • 1795 woningen hebben vorig jaar een beter energielabel gekregen. Gemiddeld gingen de woningen 1,7 labelstappen vooruit.
 • We plaatsten 4377 zonnepanelen op onze daken.
 • We kregen nieuwe bedrijfskleding. Hierbij hielden we rekening met duurzaamheid. En dan vooral slijtvastheid. De kleding werd gemaakt onder MVO-goedgekeurde productieomstandigheden.
 • Bij de inkoop van onze relatiegeschenken hielden we rekening met duurzaamheid. Denk aan houten producten. Of producten van gerecycled materiaal. In plaats van plastic voorwerpen. Een voorbeeld van een duurzaam relatiegeschenk is een zeepje gemaakt van sinaasappelschillen en koffiedik.
 • Onze leveranciers denken op het gebied van duurzaamheid steeds meer met ons mee. Omdat wij vragen naar duurzame oplossingen.

We blijven ons groenste beentje voor zetten om onze vier duurzaamheidsdoelen te halen.